| Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) | |
|
+4XxpioneerxX LoLi*Star* bill_th_gülben ondly 8 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
ondly Çevirmen+Mod.
Mesaj Sayısı : 375 Kayıt tarihi : 21/03/08 Yaş : 31 Nerden : BuRsA
| Konu: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Paz Mart 23, 2008 9:42 pm | |
| arkadaşlar biliyorsunuzki günümüzde bir dil yeterli değil. günümüzde neredeyse ingilizce bilmeyen kimse yok. kulübün kuruluş amacı : yabancı dil bilenlerin kendilerini geliştirmesi ve bilmeyenler yardımcı olması
kulüpte yapılabilecek etkinlikler 1- isteyenler tokio hotel veya sevdiği herhangi bir şeyle ilgili bir yazı yazabilir altına türkçesini yazmak şartıyla 2-yardım almak isteyenler bu kulüp aracılığıyla çevirmenlerden yardım alabilir 3-çevirirken sorun yaşadığınız yerleri yazarsanız çevirmenlerimiz mutlaka yardım olacaktır 4-dillerle ilgili kısa dersler verliecektir 5-kulüpte herhangi yabancı bir dille konuşulabilir yine altına türkçesini yazmak şartıyla bu şekilde anlamını bilmediğimiz kelimeleride öğrenmiş oluruz 6-yabancı dilde hikayeler yazılabilir
kurallar: 1-üye olmanız için yabancı dil bilmenize gerek yok burda öğrenmek içinde bulunabilirsiniz 2-çevirmenlerden saçma sapan çeviri isteğinde bulunmak yasaktır. lütfen iyi niyetimizi kullanmayın 3-her dil düzgün kullanılacaktır 4-yabancı dilde yazdığınız bir şeyin altında türkçesinin olması zorunludur 5-üye olmak isteyenler bana özel mesajla eğer bir dil biliyorlarsa hangi dili bildiklerini bildirsinler
kulüp başkanı: ondly (ingilizce-almanca) başkan yardımcısı: XxpioneerxX (ingilizce)
üyeler bill_th_gülben (ingilizce-fransızca) LoLi*Star* (ingilizce) bill-kolikkkulübümüzün ilk etkinliği herkes kendisiyl ilgili istediği dilde küçük bir yazı yazacak ALMANCA-DEUTSCH
-kalıplaşmış cümleler-
hallo--> merhaba wie heisst du?-->adın ne? ich heisse ........--> benim adım ........ ich bin fünfzehn jahre alt und du--> ben 15 yaşındayım ya sen? woher komsst du--> nereden geldin ıch komme aus bursa--> ben bursadan geldim wie geht's--> nasılsın gut-->iyi sehr gut--> çok iyi nicht gut--> kötü
-soru çeşitleri-
warum: neden wem: kime was: ne wen: kimi woher: nereden wo: nerede wohin: nereye
-şahıslar- ich: ben du: sen er: o(erkek sie: o(kız) es: o(cansız) wir: biz ihr: siz sie: onlar Sie: siz (büyük harfle yazılır saygı belirtir)
-sayılar (zahlen)-
1-ein 2-zwei 3-drei 4-vier 5-fünf 6-sechs 7-sieben 8-acht 9-neun 10-zehn 11-elf 12-zwölf 13-dreizehn 14-vierzehn 15-fünfzehn 16-sechzehn 17-siezehn 18-achtzehn 19-neunzehn 20-zwanzig 21-ein und zwanzig 22-zwei und zwanzig 23-drei und zwanzig 24-vier und zwanzig . . . . . . . . 30-dreissig 40- vierzig 50- fünfzig 60- sechzig 70- siebzig 80- achtzig 90- neunzig 100- hundert . . . . . . 1000- tausend
-almancada bazı fiiller ve kişilere göre çekimleri-
suchen: aramak
Ich suche Du suchst Er, Sie,Es sucht Wir suchen Ihr sucht Sie suchen
arbeiten: çalışmak
Ich arbeite Du arbeitest Er,Sie,Es arbeitet Wir arbeiten Ihr arbeitet Sie arbeiten
spielen:oynamak
Ich spiele Du spielst Er ,Sie ,Es spielt Wir spielen Ihr spielt Sie spielen
finden:bulmak
Ich finde Du findest Er,Sie,Es findet Wir finden Ihr findet Sie finden
lesen :okumak
Ich lese Du liest Er,Sie,Es, liest Wir lesen ıhr liest Sie lesen
sprechen : Konuşmak
Ich spreche Du sprichst Er,Sie,Es spricht Wır sprechen Ihr spricht Sie sprechen
İNGİLİZCE-ENGLİSH
(meryeme ingilizce arşivi için teşekkürler )Özneler:
I =Ben You =Sen He =O (erkekler için) She = O (kızlar için) It = O (hayvanlar ve cansız varlıklar için) We =Biz You =Siz They =Onlar
Sahiplik sıfatları:
My – benim Your – senin His – Onun (erkekler için) Her – Onun (kızlar için) Its – Onun (hayvanlar ve cansızlar için) Our – Bizim Your –Sizin Their – Onların
Şahıs zamirlerinin –i ve –e halleri:
Me – Beni,bana You – Seni,sana Him – Onu,ona (e) Her – Onu,ona (k) It – Onu,ona (cansız-hayvan) You – Sizi,size Us – Bizi,bize Them – Onları,onlara
Kalıplaşmış cümleler:
What’s your name? – Adın ne? How are you?/What’s up?/ All right ?(İngiliz İngilizcesi’n de) – Nasılsın?/ N’aber? / İyi misin? I’m fine/Good/I’m good/Well – İyiyim So-So / Şöyle böyle Thank you / Thanks – Teşekkürler Nice to meet you - Tanıştığımıza memnun oldum
Günlük sık olarak kullandığımız/kullanabileceğimiz kalıplar:
Belt up / Shut up - Kapa çeneni! Blast – Kahretsin Get Lost - Kaybol ! Help! – İmdat! Cheers – Amerikan İngilizcesinde “Şerefe”(Kadeh kaldırma) olarak söylenirken İngiliz İngilizcesinde “Eyvallah” olarak kullanılır. I see – Görüyorum / Anlıyorum I know – Biliyorum I understand - Anlıyorum I think – Sanırım I hope –Umarım I’m sure – Eminim Take care yourself – Kendine iyi bak Take it easy – Kolay gelsin Get Will Soon – Geçmiş Olsun Come on / Come along – Hadi! / Acele et! Bon Appetit – Afiyet Olsun What’s the matter? / What’s happened ? – Sorun ne? / Ne oldu? Go on / Get on with it – Devam et As for me / I think - Bence So called - Güya
En son ondly tarafından Salı Nis. 22, 2008 4:45 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 10 kere değiştirildi | |
|
| |
bill_th_gülben Admin
Mesaj Sayısı : 923 Kayıt tarihi : 17/02/08 Nerden : bill in uçağı jumbienin içinden xD
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Paz Mart 23, 2008 10:04 pm | |
| bende almanca öğrenmek istiyorum ingilizcem iyidir.fransızca çeviri de yapabilirim. | |
|
| |
ondly Çevirmen+Mod.
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Paz Mart 23, 2008 10:12 pm | |
| | |
|
| |
bill_th_gülben Admin
Mesaj Sayısı : 923 Kayıt tarihi : 17/02/08 Nerden : bill in uçağı jumbienin içinden xD
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Paz Mart 23, 2008 10:16 pm | |
| Basit şeyleri bende biliyorum ama mesela bill'le sohbet(inşallah o günleride görürüm) edebileceğim şeyler öğrenmek istiyorum. | |
|
| |
ondly Çevirmen+Mod.
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Paz Mart 23, 2008 10:22 pm | |
| o konudada yardımcı olurum heralde yani unutmadıysam 3 seviye kitap görmüştüm en son elimde tam 8 tane almanca kitabı var 6 tanesini bitirmiştik ama çoğu şey aklımda değil grammer konusunda kitaplar sayesinde yardım edebilirim haha aklımda kalan bi sohbet ortamı yaratmak için bişi var mesela kannst du inline-skaten? (paten sürebiliyor musun? ) bunu hatırladığıma sevindim daha doğrusu şöyle söyleyeyim almanca konuşurum konuşulanın çoğunu anlarım ama şarkı sözü röportaj falan çeviremem | |
|
| |
ondly Çevirmen+Mod.
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Paz Mart 23, 2008 10:38 pm | |
| Hi everybody. I 'm Özdil and I live in bursa with my familiy. I go to anatolian hıgh school. I am 15. My favourite food is meatball. I like listening music. I love tokio hotel. especially Tom and I like paramore, 30 stm, muse, placebo, lafee..... I like watching film and my favourite film is " how to lose a guy in ten days" I know english ver well and I know germany a little bit.
(herkese selam ben özdil ve bursada ailmele beraber yaşıyorum. anadolu lisesine gidiyorum. 15 yaşındayım. en sevdiğim yemek köfte. müzik dinlemekten hoşlanırım. tokio hotel e aşığım. özellikle tom ve paramore, 30 stm, muse, placebo, lafee den hoşlanırım. film izlemekten hoşlanırım. favori filmim "bir erkek on günde nasıl kaybedilir" çok iyi ingilizce biliyorum ve bir parça almanca.)
| |
|
| |
bill_th_gülben Admin
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Paz Mart 23, 2008 11:31 pm | |
| Hi'I'm Gülben and i live in Cyprus.I'm 13.I go to B.T.M.K college in Cyprus.My favorite food is pizza.İ love listening rock music and my favorite rockers are: the rasmus,paramore,green day,evanescence,avril lavigne,linkin park,my chemical romance,killepilze,cinema bizarre and nena.I love tokio hotel especially bill Selam.Ben Gülben ve Kıbrıs'ta yaşıyorum.13 yaşındayım.Kıbrıs'tabi B.M.T.K konejine gidiyorum.Rock müzik dinlemeyi severim ve sevdiğim rockçılar:tokio hotel,the rasmus,paramore,green day,evanescence,avril lavigne,linkin park,my chemical romance,killepilze,cinema bizarre ve nena.Tokio hotel i seviyorum özellikle bill i. Yarına fransızcasını da koyarım.Hatalarım varsa lütfen yazın.
En son bill_th_gülben tarafından Ptsi Mart 24, 2008 4:50 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
ondly Çevirmen+Mod.
| |
| |
bill_th_gülben Admin
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Ptsi Mart 24, 2008 4:51 pm | |
| fransızcasını daha kısa yazabilirim fazla şey bilmiyorum sadece kendimi tanıtabilirim yani. | |
|
| |
bill_th_gülben Admin
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Ptsi Mart 24, 2008 4:56 pm | |
| Salut!Jem'apelle Gülben.Je susi eleve au college.J'ai 13 ans.Je suis chypriote.J'habite Gönyeli. Merhaba!Benim adim Gülben.Koleje gidiyorum.13 yaşındayım.Kıbrıslıyım.Gönyeli'de oturuyorum. Benim franızcam anca buna yeter. Yani kendimi tanıtma hakkında fazla bişey öğrenmedim. Birazdan fransızca alfabesini ve okunuşlarını yollayacapım. | |
|
| |
ondly Çevirmen+Mod.
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Ptsi Mart 24, 2008 5:00 pm | |
| | |
|
| |
bill_th_gülben Admin
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Ptsi Mart 24, 2008 5:07 pm | |
| Fraznsız Alfabesi ve Okunuşu:A(a),B(be),C(se),D(de),E(ö),F(ef),G(je),H(as),I(i),J(ji),K(ka),L(el),M(em),N(en),O(o),P(pe),Q(kü),R(er),S(es),T(te),U(ü),V(ve),W(dubleve),X(iks),Y(igreg),Z(zet) okunuşları yanlış olabilir eski fransızca defterimden baktım da. | |
|
| |
ondly Çevirmen+Mod.
| |
| |
bill_th_gülben Admin
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Ptsi Mart 24, 2008 5:27 pm | |
| birşey değil canım | |
|
| |
LoLi*Star* Çevirmen+Mod.
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Ptsi Mart 24, 2008 5:36 pm | |
| bende üye olmak istiyorum canım..ben sadece ingilizce biliyorum..ama ispanyolca yada merakım vardır..bu yaz ispanyolca öğrenmeye çalışcam..(:
hi.my name is tuba..I'm 15 years old..ı'm a student.ı have got a black hair and ı am tall.ı like rock music.my hobbies swimming and snowboard.
türkçesi..
merhaba..adım tuba.15 yaşındayım.öğrenciyim.siyah saçlı ve uzun boyluyum.rock müziği seviyorum.hobilerim yüzmek ve kayak yapmak. | |
|
| |
ondly Çevirmen+Mod.
| |
| |
ondly Çevirmen+Mod.
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Ptsi Mart 24, 2008 5:40 pm | |
| tamam canım hemen senide üye yapıyorum bu arada tanıtım için teşekkürler bildiğin dil olarak ingilzice yazıyorum | |
|
| |
LoLi*Star* Çevirmen+Mod.
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Ptsi Mart 24, 2008 5:42 pm | |
| | |
|
| |
LoLi*Star* Çevirmen+Mod.
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Ptsi Mart 24, 2008 5:46 pm | |
| off ne güzel almancada biliyorsun biraz..bende bilsem keşke.. :( :( | |
|
| |
bill_th_gülben Admin
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Ptsi Mart 24, 2008 5:52 pm | |
| bende çok az biliyorum ama öğrenmek için alman kültür derneğine yazıldım inşallah kafam basar da öğrenirim ya. | |
|
| |
ondly Çevirmen+Mod.
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Ptsi Mart 24, 2008 5:52 pm | |
| | |
|
| |
LoLi*Star* Çevirmen+Mod.
| |
| |
bill_th_gülben Admin
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Ptsi Mart 24, 2008 5:55 pm | |
| evet tokio hotel in ana dilini bilmek çok güzel ama ben bilmiyorum | |
|
| |
ondly Çevirmen+Mod.
| |
| |
bill_th_gülben Admin
| Konu: Geri: Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) Ptsi Mart 24, 2008 5:57 pm | |
| inşallah | |
|
| |
| Yabancı dil bilenler ve öğrenmek isteyenler kulübü(almanca ve ingilizce arşivi geldi) | |
|